Contactar amb l’autor

Escull el teu idioma

Últims Articles

Enllaços de Interès

Categories (Actuals)

Visites a la Web

095929
Usuaris Avui = 27
Usuaris Ahir = 59
Paginas Vistas Avui = 102
Usuaris en Linea = 1
Direccio IP : 54.80.188.87
Data Servidor : 2018-10-19

Una de les primeres coses que convé tenir en compte és que en tots els documents oficials sempre es parla de “Ensañanza Media”. Això, en aquell temps, significava el batxiller elemental: joves que en els 11 anys es separaven dels que només volien fer la primària que acabaven amb un certificat d’’estudis, mentre els de batxiller (4 anys) obtenien el batxiller elemental si aprovaven la revàlida que, durant els anys, es va suavitzar perquè en suspenien molts.

L’’idea principal de les filials era seguir el mateix sistema de les parroquials, perquè con a norma d‘allà en sortien els alumnes que, per una sèrie circumstàncies especials, estaven més ben preparats.

Igualment s’’ha de recordar que al mateix temps que es construïa l’’edifici es duia a terme una de les reformes més anomenades del Sr. Villar Palasí (la futura E.G.B.) que consistí en fer creure al europeus que els nostres joves eren tan espavilats com lo resta del món. Simplement consistí en eixamplar el forat perquè tothom tingués el batxiller en lloc de la primària. Totes les reformes educatives, des de aquell moment han servit “para bien de vuestros hijos”, però han seguit havent bons y mals estudiants, perquè no són els títols lo que valen (varem sofrir un gran temporada de “titulitis” que res va solucionar) Record que jo recordava millor moltes coses que feia 40 anys no havia repassat, que el alumnes amb els llibres oberts.

Aquest és el duplicat que el Sr. Bartomeu Suau. q.e.p.d., Director del Institut “Ramón Lllull” del que depenien totes les Filials de Mallorca, informant favorablement per la classificació del nostre centre.

Al mateix temps el Sr. Villar Palasí ja havia donat ordres secretes que no es concedís cap permís per a Filials, donat que ell tenia posada tota la seva confiança en que s’aprovaria el decret per la E.G.B. Vaig anar unes quantes vegades a Madrid i vaig poder ensumar bé la situació gens optimista i de la que vaig informar al Sr. Bisbe i que en podeu tenir més notícies en el darrer capítol “Resum i experiències” (Un Bisbe al seu lloc)

Quasi ningú creuria lo malament que ho prengueren algunes persones, suposant que jo era el culpable que no s’’hagués arribat a Filial. Una comissió se me presentà dient que els havien assegurat que si lluitaven ho aconseguirien i em volien fer creure que anirien a parlar amb Sr. Bisbe i ja no me vaig voler comprometre a acompanyar-los. No sé si anaren o no perquè jo sabia que no havia donat cap passa en fals i que el mateix interès que tenien ells, jo el havia tingut antes. Tampoc estic massa segur que si se’n parla amb algú que no hi hagi posat les mans, seria capaç de fer-me culpable. Que Déu ens ajudi a tots!.