Contactar amb l’autor

Escull el teu idioma

Últims Articles

Enllaços de Interès

Categories (Actuals)

Visites a la Web

093351
Usuaris Avui = 46
Usuaris Ahir = 40
Paginas Vistas Avui = 134
Usuaris en Linea = 1
Direccio IP : 54.81.196.35
Data Servidor : 2018-08-21

Sé molt bé que aquest no és un tema preferit per molta gent, entre prop de les 10.000 visites rebudes en aquesta pàgina en un any i mig d’existència, però també sé que, cercaven qualque cosa distinta que no era el futbol, ni… Les persones majors encara recordaran la primitiva quaresma i tenen necessitat de fer “l’enterro de la sardina” mentre que a la majoria de joves això els sembla poca cosa perquè mai han estat capaços de celebrar-ne una. Com que “cada un del seu pa farà sopes” i “qui fuig de Déu corre de bades” aquí hi ha l’oferta per tothom per “celebrar la seva quaresma” És un camí per trobar-nos amb aquell que més ens estima.

Vivim en el temps de les comunicacions i les hem de saber aprofitar per presentar tot allò que tenim com ho repeteix amb molta freqüència el Papa actual i les hem de presentar així com són. La quaresma és un temps de conversió i de reflexió que ens esborrarà els disbarats que l’home vell sap fer, perquè les persones som així. Estam vivint els altres tants dies en que Jesús va romandre al desert meditant de crisis personals, de dubtes, temptacions… moments difícils on es posen a prova totes les nostres creences i les nostres idees.

Tots ens podem vendre per un plat de llenties: lo terriblement trist és voler construir la nostra vida a l’entorn del poder, del desig, de l’èxit i satisfacció personal. Els pans d’avui no són els pans per satisfer la nostra fam ni la dels demés, sinó més bé pans de consumisme, de luxe… Pans d’accions poc clares per fer rendible la nostra empresa encara que sigui a costa de qualcú…

És ben cert que el desert de la mateixa vida quotidiana ens pot ajudar a que sapiguem aturar-nos uns moments per analitzar els nostres afanys i metes principals. També aquest temps de quaresma ens suggereix als cristians que mirem la nostra vida i analitzem la ruta que ens guia perquè es tracta de seguir sempre la llum de l’Evangeli i les ganes d’entregar-nos a un Amor que ho transcendeix tot. Tots tenim motius per reconciliar-nos. Lo més profitós és tenir alguns motius de trobar-nos amb la Paraula i amb l’oració vocal o mental per acostar-nos als qui més ho necessiten, recordant que hem de saber compartir tot lo que tenim.

La quaresma ens demana trobar estones de soledat, reflexió… a la llum de l’Evangeli que ens poden ajudar aquells dies que simbòlicament tenim de dejuni i abstinència encara que això soni malament a la gent poc disposada al sacrifici sense cap esforç. Record molt bé el fet d’un fumador que se’n gloriava de dir que “preferia morir fumant que de fumera” Li arriba una malaltia que l’impedeix fumar (per una operació) i també s’acabà sa fumera. (q.e.p.d.).

JOVES I FAMÍLIES QUE VAN A MISSIONS PER “SETMANA SANTA”
Per la Península hi ha pobles que encare estan pitjor que noltros. 245 joves entre 16 i 20 anys dedican les vacacions a ajudar els sacerdots en aquests dies de Setmana Santa, donat el cas que alguns tenen al seu càrrec més de deu parròquies (supós que petites) Concretament a Puerto Mazarrón (Murcia) en que el rector els demanà que, per favor, enguany hi tornassin per lo bé que havia anat l’experiència l’any passat.
Igualment foren 112 les famílies que es desplaçaren a 14 províncies pel mateix fi. (Resumit de “La Razón 02-04-2010)