Contactar amb l’autor

Escull el teu idioma

Últims Articles

Enllaços de Interès

Categories (Actuals)

Visites a la Web

093351
Usuaris Avui = 46
Usuaris Ahir = 40
Paginas Vistas Avui = 130
Usuaris en Linea = 1
Direccio IP : 54.81.196.35
Data Servidor : 2018-08-21

Quasi segur que aquest nom sense la foto, no diria gaire cosa als possibles lectors perquè ja han passat 28 anys des de que el 13 de maig de 1981, atemptà amb dos tirs contra la vida del Papa Joan Pau II mentre passava en cotxe per la plaça de Sant Pere i que va reviure gràcies a la intervenció quirúrgica de cinc hores. Tot això fou notícia que voltà el món sencer. Actualment també és notícia, que només alguna premsa ha publicat, pel que ha manifestat que té ganes de tornar “pacíficament” a la Plaça de Sant Pere per a ser batejat: “vull ser catòlic i proclamar la meva nova fe davant els medis de tot el món” Ha fet aquestes declaracions mitjançant el seu advocat Haci Ali Ozhan al periòdic italià “La Repubblica”

Agca ha intentat transmetre la qüestió amb alguns membres de la Cúria i assegura que “ho ha pensat molt i que voldria acostar-se al catolicisme i que, dins un món dominat per l’odi i la violència, fa falta una institució que prediqui la pau, l’amor i la fraternitat dins tots els pobles”

Té 51 anys, i després de acomplir 19 anys de càstig a Itàlia, fou extraditat a la seva terra natal de Turquia, on és empresonat fins el proper gener a causa d’haver assassinat a un periodista.

Agca afirma que voldria tornar a Roma i pregar davant la tomba de Joan Pau II i donar-li gràcies pel seu perdó que li concedí quan el visità a la presó en el desembre de 1983. El recorda com “el ser humà més respectuós i de bon cor del segle XXI“.

Endemés de tot això i segons les mateixes fons, Agca està cercant una oportunitat per convertir-se en ciutadà portuguès, terra de les aparicions de Fàtima “lloc tan estimat per el Papa Woytila”. En tot i amb això, continua el misteri de “qui li manà l’atemptat i les seves motivacions” Assegura que “no pot dir res”

Tampoc hi podien faltar els seus detractors: El seu primer advocat posa en dubte tot el que fa referència al canvi de vida. Ells ho sabran.

Avui, 15.04-10, s’acaba de publicar la notícia que Alí Agca el mes passat demanà permís al govern portugués per poder anar també a Fàtima el 13 de maig quan hi vagi també el Papa actual. El Papa Joan Pau II estava segur que la Verge de Fàtima li havia salvat la vida. No consta que el govern de Portugal hagi contestat a tal petició.