Contactar amb l’autor

Escull el teu idioma

Últims Articles

Enllaços de Interès

Categories (Actuals)

Visites a la Web

093351
Usuaris Avui = 46
Usuaris Ahir = 40
Paginas Vistas Avui = 142
Usuaris en Linea = 1
Direccio IP : 54.81.196.35
Data Servidor : 2018-08-21

-No fa massa temps vaig quedar sorprès davant una sèrie de fets que un poble de la nostra diòcesi va protagonitzar i que a l’hora de la realitat fan pensar una mica. Són dues maneres distintes o dos punts de vista i entendre les coses. Per evitar males sospites tenc advertir que els dos sacerdots ja han passat a millor vida i que Déu, nostre Pare, ja ho té ben resolt.

A un sacerdot li va tocar sa loteria de fer una església. Posà en marxa totes les forces vives de la parròquia: comèdies i rifes com mai s’havien fetes, repartiment i recollida sobres fins afartar la gent…durant quatre anys. Per burla i afronta apareixen, al cap d’un temps, unes goteres en el terrat i que el capellanet se’n preocupà fort ferm de tapar-les… i així aguantà un any y un altre any, fins que vingué un trasllat.

El nou sacerdot, no sé per quins motius, no se’n preocupà massa de les goteres que estarien ben a la vista per l’aigua que cauria dins l’església, encara que no visqués a la parròquia, i això durant set anys que morí d’una llarga malaltia, però que pogué actuar quasi fins el final. És ver que això commogué el poble i, a pesar de tot… sense inscriure cap difunt… el poble decideix dedicar-li la plaça de l’església perquè a tot deia que sí… no els havia demanat cap cèntim mai… No sé si heu enteneu o no… Resultat: S’han de fer obres que costaran quasi el mateix que una església nova.

A més d’un l’ha fet pensar molt. Moltes gràcies.

I, DESPRÉS, ENTRE TOTS LA TOCAREM.- Fa ben pocs dies que em demanaren quina interpretació donaria a una propaganda llançada per una parròquia, simplement amb el títol anunciat. Naturalment, no em vingué res a la memòria per sortir del pas. Idò m’explicaren que el rector havia fet lo mateix referint-se a la campana xapada per quan l’harien arreglada.